duminică, 12 februarie 2012

Tiramisu

450 g piscoturi (2 cutii)
4 galbenusuri
125 ml vin Marsala
125 g zahar
500 g Mascarpone
225 ml frisca batuta
350 ml cafea tare sau espresso
1 lingura de zahar
2 linguri de Baileys (optional)

Mod de preparare

Crema de galbenusuri adaugata peste Mascarpone
1
Se face o cafea tare. Se dizolva lingura de zahar si se da la frigider. Daca vi se pare amara mai puneti putin zahar.
Se adauga frisca
2
Se bat galbenusurile si zaharul cu mixerul cateva minute, pana se fac ca o crema. Se adauga vinul si se amesteca pana se incorporeaza. Acest amestec se pune intr-o craticioara la bain marin. Se amesteca continuu sa nu faca cocoloase si se lasa pana aproape de punctul de fierbere, cand s-a ingrosat (arata ca un aluat de clatite mai gros).
Al doile rand de piscoturi
3
Se amesteca Mascarpone intr-un castron mai mare pana nu mai are nici un cocolos. Se adauga crema din galbenusuri fierbinte si se amesteca bine pana devine o crema omogena.
Al doile rand de piscoturi
4
Peste ele se adauga frisca batuta (fara zahar) si se amesteca cu o lingura sa se incorporeze. Nu amestecati cu mixerul pentru ca riscati sa faceti frisca unt.
O portie de Tiramisu pudrata cu cacao
5
Intr-o tava sau platou se monteaza Tiramisu: intr-o farfurie adanca se amesteca cafeaua cu lichiorul. Se inmoaie piscoturile 2-3 secunde fiecare si se pun in coloane pe toata suprafata tavii. Se pune o jumatate din crema peste piscoturi si se intinde uniform. Se inmoaie restul de piscoturi si se aranjeaza la fel. Peste ele se pune cealalta jumatate de crema.
O portie de Tiramisu pudrata cu cacao
6
Se cerne cacaoa si se lasa minim 3 ore la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu